BLOG | 4 augustus 2020

Esperanza II

Inmiddels is het een traditie aan het worden dat wij aan het begin van onze bedevaart zuster Esperanza ontmoeten. Ondanks dat wij haar al driemaal gesproken hebben blijft zij boeiend en zijn de mensen onder de indruk van haar optimistische vertrouwen op God. De problemen waar de bedevaartgangers mee worstelen staan in schril contrast met het overzichtelijke leven van zuster Esperanza. Wanneer wij door de tuin wandelen komen de gesprekken los. In de landelijke omgeving waar de druk van werk en verplichtingen zijn weggevallen ontstaat er ruimte voor het verwerken van verdrietige gebeurtenissen. Na een presentatie over het ontstaan van het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, lopen wij naar de kapel om een kaarsje te branden en water te putten uit het putje van Heiloo. Het water zou geneeskrachtig zijn dus worden de flesjes gretig gevuld. De onvolprezen Henk brengt ons met de Groen/Grijs bus weer terug naar Amsterdam. Wij hebben het gevoel dat wij even in een andere wereld zijn geweest.

In Amsterdam is het al lang niet meer rustig. De toeristen hebben de weg naar de binnenstad weer weten te vinden. Tussen de drukte fietste Cees van der Graaf met zijn karretje waar hij oud-ijzer mee ophaalt. Een verkeersongeval is hem noodlottig geworden. Hij overleed op 23 juli 2020. Wij waren geschokt omdat Cees niet alleen een trouwe vrijwilliger was waar wij op konden rekenen maar ook een goed mens. Hij was vaak op het Waterlooplein te vinden en als wij hem belden voor een klusje was hij meestal in de buurt. Wij hebben hem mogen begraven op Sint Barbara onder grote belangstelling. Mensen als Cees zijn een inspiratiebron voor anderen en laten zien dat door optimisme en behulpzaamheid de wereld er beter uit gaat zien.

De eerste potten jam zijn gemaakt! In de Nieuwe Stad hebben wij van pruimen heerlijke jam gemaakt. De opbrengst van de jam is voor de jammakers zelf. Het was gezellig in de keuken van de kerk, de mensen uit het park kwamen langs voor een kopje koffie en wat fruit. Ondertussen werd de ene pot jam na de andere gevuld. De jam werd afgedekt met een lapje luipaardstof, nu zag het er opeens heel anders uit. Als u belangstelling heeft voor een pot jam, bel even dan vertellen wij u meer.