Activiteiten

Ontmoetingen rond geloof en zingeving

Pastoraat

‘Pastoraat’ is een begrip dat in de kerk gebruikt wordt voor ‘naar elkaar omzien’. Dat kan op allerlei manieren.

Ontmoeting

Gastvrijheid zien wij als een onmisbare basis voor ontmoeting, zowel onderling als met pastores of vrijwilligers. Het gaat om meer dan contact. Ontmoeting vraagt belangstelling, openheid en wederzijds vertrouwen.

Bezinning

Waar mensen elkaar ontmoeten, groeit ruimte en verlangen naar bezinning. We merken dat de behoefte aan het stilstaan bij het leven groot is en om bezinning vraagt. Hoe kan mijn leven met verslaving leefbaar blijven en hoe kan ik er zin aan geven of voor vinden? In de eigen zondagse diensten en in persoonlijke ontmoetingen zijn gebruikers en pastores hierover met elkaar in gesprek. Ook over de vraag wat de persoon en de boodschap van Jezus Christus voor ons kunnen betekenen in deze.

Pelgrimage naar Lourdes

Ieder jaar organiseren we, allereerst voor de zieken, een bedevaart naar het Franse Lourdes, aan de voet van de Pyreneeën. Het is een plek waar miljoenen mensen jaarlijks naar toe gaan om kracht op te doen, troost te vinden, lotgenoten te treffen. Naast deze religieuze doelstelling is er ook ruimte voor ontspanning in de prachtige omgeving van het dorpje.

Afscheid

Een bijzondere vorm van individuele zorg is de stervensbegeleiding en het voorgaan bij een afscheid.

We hebben in samenwerking met de gemeente een gemeenschappelijk graf ingericht op de begraafplaats St. Barbara aan de Spaarndammerdijk waar onze mensen kunnen worden bijgezet.

Ook voor rouwbegeleiding van nabestaanden zijn wij beschikbaar.

Excursies

Een aantal keer per jaar proberen we met elkaar op stap te gaan. Soms heeft zo’n excursie een bezinnend karakter, soms meer ontspannend. We bezoeken bijvoorbeeld een kerkelijke gemeente of parochie buiten Amsterdam. Of gaan op Goede Vrijdag naar Heiloo, om daar de kruisweg te lopen. Maar altijd staat het onderlinge contact centraal.

Wekelijkse vieringen

Iedere zondag van 16:00 uur – 17:00 uur ben je welkom in een viering; deuren open van 15:45 uur – 17:00 uur met koffie en koek. Deel uitmaken van een gemeenschap betekent dat je elkaars leven op een bepaalde manier deelt met elkaar. Je leeft niet alleen en daarom wil je ergens bij horen. Je wil bestaan voor en met anderen. Het voelt goed dat jouw levensverhaal past in een groter geheel en dat je elkaar kunt vinden als dat nodig is.

Ieder mensenleven heeft zijn leuke en minder leuke momenten of kan zomaar ingrijpend veranderen. Dan is het fijn dat je dat met andere mensen kunt delen. Het drugspastoraat vormt een gelovige Christelijke gemeenschap. Iedere zondag kun je bij elkaar ‘op verhaal komen’. Jouw verhaal staat naast dat van een ander, ons verhaal naast dat van God met de mensen, zoals dat beschreven staat in de Bijbel en in onze eigen ervaringen. We vieren het leven in zijn diepte- en hoogtepunten, steken kaarsjes aan, zingen en bidden en raken met elkaar in gesprek over het geboden Bijbelverhaal.

Zoals jij welkom bent is iedereen dat, welk geloof zij of hij ook belijdt, of je gebruiker bent of niet. Want we respecteren elkaar, zoals we zijn en daar zijn we trots op.

Pop-up viering

Zoek je een moment van rust voor jezelf en/of wil je graag je verhaal delen? Kom dan eens een keer naar de pop-up viering van het Drugspastoraat op elke donderdag tussen 11:00 en 12:00 uur in de Rotonde aan de Flierbosdreef 23 in Amsterdam Zuidoost.

Er is ruimte voor een gesprek en ook gelegenheid om een kaarsje te branden voor wat je bezighoudt. Dit doen we in het Licht van God. Er is ruimte om te zijn wie je bent en ieder ervaart deze viering op zijn eigen manier: voor de één zijn de korte vieringen bijvoorbeeld een houvast in een periode van verandering, voor de ander is het een gezellig moment om even het hart te luchten.

We zijn elke donderdagochtend aanwezig en hopen dat deze regelmaat je steun geeft en je bemoedigt in alles wat je doormaakt. Dus wie je ook bent en wat je ook meemaakt: voel je welkom!