17 juni 2024

Verslag Open-lucht-viering 9 juni

Op zondag 9 juni ging de gemeenschap uit De Crypte er weer op uit. Deze keer vertrokken we naar De Waver, alwaar we deelnamen aan een openluchtviering in een weiland. Met de bus vertrokken we vanaf het Joods Musem met ruim dertig mensen naar Ouderkerk a/d Amstel. Eenmaal aangekomen op de boerderij werden we met verse melk en thee verwelkomd. Samen liepen we achter de leden van de Accufanfare aan richting het weiland, waar stoelen en geluidsinstallatie ons al op stonden te wachten. Op deze zonovergoten maar winderige dag, liepen we langs de koeien in de wei die ons nieuwsgierig volgden.
Eenmaal op de juiste plek aangekomen zochten we allemaal een plekje en konden we genieten van het vlakke Hollandse polderlandschap. Het frisgroene gras en de blauwe hemel met rustig voorbijtrekkende witte wolken was een plaatje om te zien. We hoorden het verhaal van de verloren zoon. Dit keer verteld door Eva Martens, vanuit het perspectief van de moeder van de verloren zoon. Een van de leden van de Accufanfare verbond het verhaal door middel van een getuigenis met zijn eigen leven. Ook zagen we uitgebeeld worden hoe Jacob vocht met de engel. Pastor Zwanine verbond alle elementen van die middag met elkaar in haar overweging.
Na afloop werd er nog koffie geschonken en na een broodmaaltijd werd iedereen weer afgezet bij het Joods Museum. Een indrukwekkend bijeenkomst in het polderlandschap was daardoor weer voorbij. Dank aan de boer die ons zo hartelijk ontving!
___