8 april 2023

Drugspastoraat Amsterdam loopt kruisweg in Heiloo

Al sinds enkele jaren is het een traditie voor het Drugspastoraat om op Goede Vrijdag met een groep naar Heiloo te trekken, om daar in het park de kruisweg te lopen. Ook dit jaar was er weer een flinke groep die meeging naar het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood op 7 april.

In de ochtend vertrok een goed gevulde bus met zo’n veertig mensen, vanuit het centrum van Amsterdam naar Heiloo. Bij aankomst werd de groep ontvangen door een van de zusters die op het heiligdom woont. Zij vertelde over de geschiedenis van het heiligdom, het werk van de zusters en over haar roeping.

Na de lunch trokken de deelnemers, verdeeld over kleine groepjes, langs de veertien staties van de kruisweg. Bij elke statie werd stilgestaan, om te reflecteren over het eigen leven aan de hand van de verschillende scènes van de lijdensweg van Christus. Het was een bron van goede gesprekken en een herkenning in het verhaal van Jezus.

Na afloop vond er rond het putje ook nog een bibliodrama plaats. Het verhaal van de Samaritaanse vrouw bij de put die Jezus ontmoet werd nagespeeld en samen werd nagedacht over hoe de verschillende personen in het verhaal zich op dat moment gevoeld en gedragen moeten hebben.

Tegen vier uur vertrok de groep weer richting Amsterdam voldaan en geïnspireerd door deze bijzondere dag.