15 juli 2020

17 juli 2020: International Drug Users Remembrance Day

Op vrijdag 17 juli 2020 organiseren Drugspastoraat Amsterdam en de Belangenvereniging Druggebruikers MDHG wederom de Amsterdamse editie van International Drug Users Remembrance Day. Het thema dit jaar is “Waar niet over gesproken wordt”. Een van de sprekers is dominee Hans Visser, jarenlang actief in de Pauluskerk te Rotterdam.

Tijdens International Drug Users Remembrance Day worden over de hele wereld mensen herdacht die overleden zijn ten gevolge van drank- of drugsgebruik, of de bestrijding daarvan. In Amsterdam wordt een openbare herdenkingsdienst gehouden met livemuziek, het aansteken van kaarsen en toespraken.

Normaliter wordt de International Drug Users Remembrance Day gevierd in de Crypte, maar door de huidige COVID-19 omstandigheden is het niet mogelijk hier voldoende afstand te houden. Daarom is besloten dit te verplaatsen naar de Mozes en Aäronkerk op het Waterlooplein.

Zowel het Drugspastoraat als de Belangenvereniging Druggebruikers MDHG zijn organisaties met goed persoonlijk contact met druggebruikers en staan op deze dag stil bij hen die de afgelopen jaren zijn overleden. Iedereen is welkom om op eigen wijze stil te staan bij dierbaren die zij hebben verloren.

Om de veiligheid van de organisatoren en bezoekers te waarborgen vragen wij u uzelf vooraf aan te melden.

Aanmelden kan via leonie@mdhg.nl.  Let op: i.v.m. COVID-19 beperkte plek (max 50 man).

Voor verdere updates en informatie kunt u terecht op https://www.facebook.com/events/595534931377783

International Drug Users Remembrance Day

Vrijdag 17 juli 2020

Deuren open: 14.00 uur

Aanvang: 14.30 uur

Locatie: Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein 205, 1011 PG Amsterdam

Toegang gratis