NIEUWS | 27 april 2020

Een lintje voor Jan van Duijn

Het heeft de Koning behaagd. Jarenlang was Jan penningmeester van onze Stichting. Proficiat, Jan!

Dit is de samenvattende tekst die hem tot Lid in de orde van Oranje Nassau maakte:

Zowel tijdens als na zijn werkzame leven, o.a. als wethouder Economische Zaken en gemeenteraadslid (CDA) van de gemeente Amsterdam, heeft hij zich belangeloos ingezet voor vele organisaties. Zo heeft hij zich ingezet voor het Drugspastoraat Amsterdam en de Protestantse Kerk Amsterdam.

3 juli werden de lintjes alsnog uitgereikt. Jan schreef hier zelf over:

..vrijdag werden er 3000 lintjes in Nederland uitgereikt, waarvan 50 aan Amsterdamse vrijwillig(st)ers. Een bont en divers gezelschap. Ik mocht één van de “gelukkigen” zijn in deze jaarlijkse tombola. Lo Bremer, de voormalige kabinetschef van de toenmalige burgemeester Ed van Thijn had daartoe het initiatief genomen met (mede)-ondersteuning van o.a. onze kinderen.

De bijeenkomst vond plaats in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Het was heel inspirerend om te horen welke, hoeveel én hoe zeer divers vrijwillig(st)ers activeiten er in Amsterdam plaatsvinden en hoe mensen zich daar – ook in deze Corona tijd- inzetten voor anderen. Het was ook een oefening in bescheidenheid. Er waren meerdere toekenningen in Zuid Oost, waaronder ook van buren op Geerdinkhof en voor Jos de Boer.

Ik laat jullie dit nu weten omdat met zo’n persoonlijke onderscheiding er ook tegelijkertijd waardering wordt uitgesproken voor de organisaties en de mensen die daaraan mede een bijdrage geleverd hebben. In mijn geval door de jaren heen o.a. alle vrijwillig(st)ers van Het Buitenlands Arbeiders Kollektief, het Verzetsmuseum Amsterdam, het Drugspastoraat Amsterdam, de Protestantse Kerk Amsterdam, de Keizersgrachtkerk, de Evangelisch Lutherse Diaconie, Actioma/KLMCO, de Politiek/CDA en last-but-not-least Ellen.

Je doet zoiets met veel plezier maar bijna altijd en vooral in teamverband. Mocht je geïnteresseerd zijn in de uitreiking dan is deze terug te vinden onder : Lintjesregen 2020 Amsterdam. Het betreft de middagsessie en de persoonlijke woorden van Femke Halsema aan mij kun je evt. terugvinden in de video vanaf ongeveer de 59-ste minuut.