Excursies

Heiloo 3Excursies

Een aantal keer per jaar proberen we met elkaar op stap te gaan. Soms heeft zo'n excursie een bezinnend karakter, soms meer ontspannend. We bezoeken bijvoorbeeld een kerkelijke gemeente of parochie buiten Amsterdam. Of gaan op Goede Vrijdag naar Heiloo, om daar de kruisweg te lopen. Ook een boottocht behoort tot de mogelijkheden. Maar altijd staat het onderlinge contact centraal.

Pastoraat

Henny Makom'Pastoraat' is een begrip dat in de kerk gebruikt wordt voor 'naar elkaar omzien'. Dat kan op allerlei manieren.

Ontmoeting

Gastvrijheid zien wij als een onmisbare basis voor ontmoeting, zowel onderling als met pastores of vrijwilligers. Het gaat om meer dan contact. Ontmoeting vraagt belangstelling, openheid en wederzijds vertrouwen.

Bezinning

Waar mensen elkaar ontmoeten, groeit ruimte en verlangen naar bezinning. We merken dat de behoefte aan het stilstaan bij het leven groot is en om bezinning vraagt. Hoe kan mijn leven met verslaving leefbaar blijven en hoe kan ik er zin aan geven of voor vinden? In de eigen zondagse diensten en in persoonlijke ontmoetingen zijn gebruikers en pastores hierover met elkaar in gesprek. Ook over de vraag wat de persoon en de boodschap van Jezus Christus voor ons kunnen betekenen in deze.

Wekelijkse vieringen in de crypte

   Wekelijkse vieringen      

Iedere zondag hebben we in de Crypte (de kerkzaal van het Leger des Heils) aan de Oudezijds Achterburgwal 45 om 16.30  uur een viering van woord en gebed waar iedereen welkom is. De zaal is van 16.00 tot 18.00 uur open. Er is gelegenheid om wat te eten en te drinken, elkaar te ontmoeten of met een pastor te spreken.

Op of rond belangrijke kerkelijke feestdagen houden we thema-vieringen, zoals Kerst, Goede Vrijdag, Pasen en Allerzielen. In de toekomst is er ook ruimte voor thematische vieringen die aansluiten bij levensthema's en mede worden voorbereid door onze bezoekers.

 

 

 

 

 

Afscheid

stbarbara1Bij een afscheid

Een bijzondere vorm van individuele zorg is de stervensbegeleiding en het voorgaan bij het afscheid.

We hebben in samenwerking met de gemeente een gemeenschappelijk graf ingericht op de begraafplaats St. Barbara aan de Spaarndammerdijk waar onze mensen kunnen worden bijgezet.

Ook voor rouwbegeleiding van nabestaanden zijn wij beschikbaar.

 stbarbara2

Spreekuur

Henny en Christien MakomIndividuele gesprekken: inloopspreekuur

Iedere donderdag is er een inloopspreekuur voor iedereen die daar behoefte aan heeft. De pastores zijn er bereikbaar voor een gesprek. Vaak is er voor wie wil de gelegenheid deel te nemen aan een groepsgesprek over levensthema's. Natuurlijk is er volop gelegenheid met elkaar te spreken, wat te eten en te drinken of gewoon even op verhaal te komen. Plaats: De Schakel, De Wittenkade 109. Tijd: 14.30 - 17.00 uur

  • 1
  • 2

adresgegevens


Drugspastoraat

bezoekadres donderdagmiddag:

De Wittenkade 109

1051 AK Amsterdam

 

postadres:

Drugspastoraat, Princehof,

Oudezijds Voorburgwal 165

1012 ET Amsterdam


drugspastoraat@gmail.com