informatiefolder Lourdes 2019

 

Vaandel van het drugspastoraat in Lourdes

LOURDES 2019

 

Voor wie?

Zieke en eenzame mensen hebben voorrang. Verder hoef je geen heilige te zijn om mee te gaan. Maar je moet wel meegaan omdat je iets met het geloof hebt. En je moet tegen een lange heen- en terugreis in een bus kunnen (18 uur met pauzes om de twee uur) en een stukje zelfstandig kunnen lopen (met krukken of rollator) en een week zonder drugs. Je methadon mag natuurlijk wel mee.

Voor wat?

Lourdes is en blijft een bedevaartsoord. Een dorp in zuid-Frankrijk vlakbij de Spaanse grens in de Pyreneeën, waar Maria verschenen is aan een meisje, Bernadette genaamd. Na deze verschijningen is het een plek geworden waar miljoenen pelgrims inmiddels troost hebben gevonden of een gevoel van gemeenschap, genezing, kracht om verder te kunnen. Het is moeilijk uit te leggen wat Lourdes is en met je doen kan, maar als je er open voor staat kan het mooi en heilzaam zijn. Naast allerlei religieuze activiteiten is er ook ontspanning op een terrasje en zijn er toeristische uitstapjes: paardrijden in de Pyreneeën, de grotten van Bétarrham, met een tandradbaan de berg op. We doen alles samen, maar iedereen ervaart het op zijn of haar eigen wijze.

Hoe en wanneer?

We vertrekken vrijdagavond 20 september 2019 om 17.00 uur; we komen terug zaterdagochtend 28 september rond de klok van 09.00 uur. We rijden de nacht en een halve dag heen en op de terugweg in omgekeerde volgorde, in een bus. Aan boord koffie, thee, broodjes, snoep, enz., enz.

We slapen daar aangekomen in een eigen paviljoen op een terrein buiten Lourdes en eten in het restaurant op het terrein. Zoveel mogelijk heeft iedereen een eigen kamer met douche en toilet. De bedden zijn gedekt bij aankomst. ‘s Avonds zorgen wij voor een hapje en een drankje

Wij zorgen in ieder geval voor de busreis, alle maaltijden, een gedekt bed zoveel mogelijk in je eigen kamer, met douche en toilet. Wij verzorgen alle uitstapjes en drankjes op het terras en zorgen iedere avond voor een hapje en een drankje in onze huiskamer. Al het bovengenoemde wordt door ons betaald. Dus eigenlijk kom je niets te kort. Alleen als je ook een souveniertje mee wil nemen of iets extra’s gebruiken dan betaal je dat zelf. Ook het roken betaal je zelf en dat is in Frankrijk nog duurder dan hier. Er is geen winkel in de directe omgeving van onze slaapplek.

Om te laten zien dat je gemotiveerd bent vragen we jullie bij alle voorbereidingsbijeenkomsten te komen:

Op 14 en 28 augustus

en 18 september,

Telkens van 14.30 – 16.00 uur in De Schakel

Wittenkade 109 (naast de Nassaukerk)

We proberen de eerste bijeenkomst vooral de administratieve kant van de organisatie rond te krijgen.

Neem je ID/paspoort mee, het nummer van je zorgverzekering en als het kan de medicijnenlijst.

Mochten er te veel aanmeldingen zijn dan kom je op een reservelijst. Dan ga je gegarandeerd volgend jaar mee.

Leuk je te mogen begroeten op 14 augustus!

Hartelijke groeten,

Zwanine Siedenburg, 06-54254604

Mark Lieshout, 06-51038518

adresgegevens


Drugspastoraat

De Wittenkade 109

1051 AK Amsterdam


drugspastoraat@gmail.com